Historie

109

Historien om airsoft strekker seg tilbake til 1970-1980 tallet da det ble ulovlig for sivile i Japen å eie våpen.For våpensamlere ble dette et problem og det var en av grunnene til at det ble laget ufarlige plastikkvåpen nøyaktig likt seende ut som et ekte våpen. Sporten og hobbyen airsoft begynte omtrent på samme tid og utviklet seg tidlig i Japan. Den spredde seg raskt til China, Hongkong, Korea, Taiwan og Filipinene. På midten av 1990 tallet kom airsoftsporten inn over Europa.

I dag drives airsoft stort sett som en seriøs sport over hele verden, og det er ikke å overdrive å si at miljøet i Norge er veldig seriøst. Flere steder i verden brukes airsoftvåpen i trening av politi eller spesialstyrker for å unngå farlige situasjoner som kan oppstå ved bruk av skarp ammo.

Airsoft er en betegnelse på en type luftvåpen som er meget eksakte kopier av ekte våpen. Disse kalles også softgun, airsoftgun eller lignende varianter. De er i 1/1 skala og skyter 6-8 mm runde plastkuler.
Disse ligger på ca 0,12-0,40 gram og er ikke laget for å skade. Utgangshatigheten er ikke høyere enn ca. 70-150 m/s. Dette vil da si at plastkulen har liten anslagsverdi. Med flere lag klær kan det ved visse situasjoner være vanskelig å merke et treff. I Norge har man klare regler på hastigheter og avstander. Et vanlig våpen skyter mellom 30-50 meter. Et airsoft våpen er enten drevet av en fjær som må trekkes opp før hvert skudd, med gass eller en elektrisk motor som bruker batterier fra 7,2 – 12 Volt. Våpnene kan være fullautomatiske med en skuddtakt på 500 til 1000 skudd i minuttet. Kulene etterlater seg ingen farge i motsetning til PaintBall. Man er derfor avhengig av 100 prosent ærlighet fra alle som er med på spillet.

231

Sporten Airsoft er på mange måter en nåtidsversjon av cowboy og indianer. Vi legger stor vekt på at spillere skal ha best mulig opplevelser!

Det er to hovedformer for hvordan airsoft kan spilles. Hardball eller Milsim.

Hardball er et ord som har blitt hentet fra danmark. Denne spillestilen ligner på paintball hvor det fokuseres mer på action. Korte airsoft trenings øvelser som f.eks. «capture the flag», «Terrorist hunt», «Clear the bilding» osv.

Milsim er en forkortelse for Militær Simulasjon. Dette må ikke forveksles med krigstrening som vi tar sterk avstand fra. De fleste milsim spillere har en militær uniform og en form for bæreutrustning til magasiner og diverse. Et airsoftvåpen og godkjente beskyttelsesbriller er et krav for å delta. Milsim type scenarioer er lagt opp til og ta mer tid, f.eks. kan forskjellige team under spillet få forskjellige oppdrag. Noen oppdrag gir mer action enn andre. Milsim blir mest brukt av oss under større spill, enten med overnatting eller om mange kommer.